Resa säkert

Trillade in på en sida som bland annat tar upp det här med säkert resande. Visste ni till exempel att man när man väljer hotellrum, helst ska bo någonstanns mellan tredje och sjätte våningen? I riktigt höga byggnader kanske det finns omkring 40 våningar och visst kan det då vara frestande med utsikten, men ur säkerhetsaspekt är det inget vidare eftersom att utrymningstrapporna knappast sträcker sig så långt upp. Vid jordbävningar, brand osv. vill man alltså givetvis befinna sig betydligt längre ner. Men om man väljer ett rum som ligger för långt ner finns det istället risk för inbrott eller att någon kastar in något genom ditt fönster ... Inte sådant man kanske tänker på i första hand, men som man helt klart borde tänka på.


En annan sak, som jag tyckte var lite smått komiskt, var en artikel om hur man ska göra vid evakuering av ett kraschat plan. För att citera: "Det gäller att agera snabbt och helt enkelt inte vara den som är sist ut. Någon måste vara sist, men se till att det inte är du. Så enkelt är det". Visserligen är det ju  den brutala sanningen ... Men om alla tänker så kanske det slutar med att ingen kommer ut istället? Hmm ...  


För mer ingående läsning om säkerhet på resan samt en hel del andra välskrivna och intressanta reseberättelser, klicka här.


Kommentarer
Postat av: Sofia

SV: Tack vad kul att höra. Hoppas du kommer dit nån dag. :)

2009-09-20 @ 19:31:30
URL: http://travelingaroundtheworld.blogg.se/
Postat av: emelie

haha ja det är mycket man borde tänka på innan man reser xD

2009-09-21 @ 15:53:14
URL: http://emelieidadelina.blogg.se/
Postat av: Elin

tack så mycket =)

2009-09-22 @ 19:27:11
URL: http://elint.blogg.se/
Postat av: Anonym

Har du någon piercing? =)



http://musicrecord.blogg.se

2009-09-23 @ 20:07:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0