Utlandsjobb eller inte?

En liten dröm jag har är att jobba utomlands och jag har länge tänkt att det nog är väldigt enkelt att få jobb i vissa land. Det tror jag för visso fortfarande, men efter att ha kollat runt lite har jag förstått att det i många fall kanske inte är särskilt lagligt. Något slags arbetstillstånd verkar man ska ha och blir man påkommen med att inte ha det ... Ja, då blir det inte särskilt roligt.

Med den vetskapen i bagaget slår det mig plötsligt att jag förmodligen förstår varför de svenska kundraggarna på stranden i Turkiet så ivrigt förnekade att de gjorde något annat än att "hjälpa till för skojs skull". Ett antal dagar senare förstod vi ju nämligen att detta snarare innebar gratis boende, gratis man och sisådär tiotusen svenska kronor i lön, när vi själva blev erbjudna att jobba med något liknande. Klart att de inte ville prata om det hur som helst om de gjorde något som egentligen inte är tillåtet!

Nu känns det alltså inte fullt lika lockande att arbeta utomlands längre, i alla fall inte om det innebär att man gör något olagligt och riskerar att åka fast. Kanske är det bättre att nöja sig med att ta ett helt normalt jobb här hemma i Sverige och istället utnytja semestern till utlandsresorna. Om inte annat för att magin inte ska försvinna, stannar man för länge på ett och samma ställe tenderar ju nämligen även den mest exotiska plats att så småningom förvandlas till vardag. Och det vore ju för trist!

Således återstår bara ett land där jag fortfarande känner att jag verkligen skulle vilja jobba, och det är tro det eller ej, Island! De vackra landskapen och varma källorna skulle gärna få bli min lilla vardag. I alla fall för några månader ... Jag skulle även kunna tänka mig att åka ner till Norge i jul och jobba som tomtenisse i ett "eventyrsland", men jag misstänker att det är en fördel om man kan språket ... Fasiken!


(Detta inlägg är till stor del baserat på antaganden)


Kommentarer
Postat av: Maya Melissa Arfvidson

Utlands jobb låter ju jätte kul! Sv: Haha, jag tänkte typ "nej men gud vad gör dom här?" Dom spelade skit bra!

2009-09-19 @ 16:36:58
URL: http://mayamelissa.blogg.se/
Postat av: Tove

det är flikar med länkar, vet att det inte syns för alla men orkar inte fixa det ;D

2009-09-19 @ 17:00:33
URL: http://toviss.blogg.se/
Postat av: sara

Trevlig blogg du har ! Ska vi följa varandra med bloglovin.com ? :D

2009-09-19 @ 17:46:11
URL: http://sarasoderberg.blogg.se/
Postat av: Isolina

Åh, den är så underbar! :) <3

2009-09-19 @ 18:11:55
URL: http://icho.webblogg.se/
Postat av: klara

sv: rosa är en underbar färg ja! ;-) ja, den här tröttnar man inte på särskilt snabbt :) passar till det mesta dessutom.

2009-09-20 @ 00:35:25
URL: http://klarara.blogg.se/
Postat av: Elin

Måste varit kul, att få resa iväg så!? :)

2009-09-20 @ 13:11:55
URL: http://eelineemma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0